4 סיבות מדוע כדאי שיהיה לכם קומפוסטר ביתי

4 סיבות מדוע כדאי שיהיה לכם קומפוסטר ביתי

כשזה מגיע לאיכות הסביבה, לאוהבי טבע, ולגופים ירוקים למיניהם, הדיבור על נושא הקומפוסט הוא דבר שגרתי למדי. אספנו עבורכם 4 סיבות למה כדאי שיהיה לכם קומפוסטר ביתי ומדוע קומפוסט ותכונותיו הם השחקנים הבולטים בדיונים על קיימות ואיכות הסביבה.

1. קומפוסטר מפחית פליטה של גזים רעילים לאטמוספירה

הטמנת פסולת

אז איך בכלל עובד התהליך של הטמנת פסולת, כל אדם בישראל או בעולם לצורך העניין מייצר כמות פסולת מסויימת ביום יום שלו, את הפסולת אנו זורקים לפחים, שתכולתם נלקחת כל כמה זמן לאתרי הטמנה. מה שקורה באתרים אלו הוא דחיסה של הפסולת אל תוך בור וכיסוייה בחומר הטמנה או אפר. הבעיה בתהליך זה שאל הפסולת הרבה העומדת שם לא מגיע חמצן, החמצן חיוני מפני שהוא מסייע לתהליך הריקבון. בנוסף לזה חומר ההטמנה משחרר גזי חממה רבים שגורמים לשינויי אקלים, ושריפת הפסולת גם משאירה אחריה אפר רעיל וגם משחררת פחמן דו חמצני בכמויות גדולות במיוחד לאטמוספירה שלנו.

איך קומפוסטר ביתי עוזר?

כל תהליך הטמנת הפסולת ועוד שיטות מודרניות רבות כמוהו לא באמת תורמות לשמירה על איכות הסביבה שלנו, ובסופו של דבר על בריאותינו. לעומת קומפוסטר ביתי, מאפשר לנו לייצר קומפוסט ובכך גם למחזר את מרבית הפסולת שלנו, ומכיוון שלא מדובר בכמויות עצומות, יש לנו את החמצן הנדרש לתהליך ולמניעת פליטה של גזים רעילים, עם ניהול נכון של ערימת הקומפוסט, בקומפוסטר הביתי שלכם אפס אחוז של גזים שונים יפלטו לאטמוספירה. וגם לייצר בסופו חומר שתורם להעשרה ולהפרייה של האדמה.

2. קומפוסטר ביתי מפחית את השימוש בשמן ודלק

ייצור קומפוסט תעשייתי

חשבו על זה, רוב האנשים אשר קונים קומפוסט עושים זאת לצורך ביתי, על מנת לטפל ולטפח את הגינה שלהם. אך מה שרובם לא יודעים זה שקומפוסט ביתי הוא טוב בהרבה מהמסחרי וזה משני סיבות. כדי לייצר קומפוסט באופן מסחרי יש צורך בשימוש במכונות שתלויות בשמן ובדלק חומרים מזהמים כשלעצמם.

תהליך קומפוסטציה שונה

בנוסף ייצור קומפוסט באופן מסחרי נעשה לרוב בשיטה מזורזת של חמצון חומר אורגני על ידי עשייתו בחום גבוה שמזרז את ההתפרקות, אך בתהליך זה לא מצליחות להתקיים פטריות וחיידקים ובכך נחסכים רוב היתרונות שהם מספקים לקומפוסט. קומפוסטר ביתי מאפשר לנו לייצר קומפוסט בשיטה מסורתית ובכך מספק ביטחון שהתהליך אכן יתבצע באמצעות אותם חיידקים ופטריות, ובנוסף חוסך לנו את אותו שימוש בדלקים ושמנים המזהמים את איכות הסביבה וכדור הארץ.

3. הקומפוסטציה – חיונית לכדור הארץ

הקומפוסטציה היא הדרך של הטבע למחזר בכל רחבי העולם. הטבע משתמש בתהליך הזה על מנת לייצר חומר אורגני עשיר שנקרא הומוס. ההומוס מספק תעלות לאוויר אשר מסייעות ללחות להיכנס לקרקע ולספוג יותר מים ולבסוף מונע סחף של אדמה. בנוסף הקומפוסט משמש כחומר כיסוי ומאפשר לאדמה לשמש כבטריה לאחסון של פחמן בכך שהוא מונע מהפחמן לצאת.

איך הפחמן נכנס אתם שואלים?

לצמחים שגדלים על אדמה זאת יש את היכולת לקחת את הפחמן מהאוויר ובעזרת תהליך שנקרא פוטוסינתזה להעביר את הפחמן לשורשים. כשהצמחים השורשים נרקבים את הפחמן נשאר שם.

קומפוסט זה לא מסובך

קומפוסט הוא תוצאה של פירוק פעיל של כל מיני מזונות וחומרים שונים בתהליך אורגני. הפסולת שנוצרת הופכת להיות עשירה בדיוק כמו המזון שהכנסנו לתוכו והיא מכילה בתוכה מרכיבי תזונה חיוניים, עבור יצורים וצמחים שונים.

קומפוסטר ביתי מאפשר לכם לייצר קומפוסט אשר בסופו של דבר יעזור לכם להפוך כל גידול בגינה שלכם, לגידול משגשג. הקומפוסט יהפוך למזון נהדר עבור אוכלוסייה רחבה ומגוונת של חיידקים, חרקים, פטריות ותולעים שיהנו ממנו ולאחר מכן ישאירו אחריהם מזון נהדר שיעשיר את הצמחים והגידולים השונים שלכם.

4. אימוץ רעיון מעגל החיים

לעיתים קרובות בחיי היום יום שלנו אנו מתמודדים עם עניין הבזבוז שהפך עם השנים להיות יותר ויותר מרכזי בחיינו. אך אם נסתכל על הטבע נוכל לראות שזה לא דבר שקיים בו. בטבע לכל יצור שקיים יש מטרה שהיא יותר גדולה מהחיים שלו בלבד, והוא מסייע לצמיחה או גדילה של משהו אחר. קומפוסטר ביתי, דורש מאיתנו להתעמק בתהליך ולראות שמה שפעם היה הפסולת שלנו, עכשיו הפך להיות מזון ליצור חי אחר. ולהכיר בעובדה שהמעגל חיים מכיל בתוכו גם את הצמיחה וגם את הריקבון באופן שווה. דרך מופלאה ללמד ילדים את דרך הטבע.

לסיכום

המודעות על השמירה של איכות הסביבה הולכת וגוברת בשנים האחרונות ביחד עם ההכרה שאין לנו מקום אחר לגור בו ולכן יותר מתמיד קיים צורך ממשי לשמור על הבית ולמצוא פתרונות אשר ייטיבו עמו. קומפוסטר ביתי מאפשר לכם, עם ממש מעט עבודה לתרום בגדול לשמירה על האדמה עליה אנו דורכים, הגידולים שאותם אנו אוכלים, האוויר שאנו נושמים והמים אותם אנו שותים. עם כל כך הרבה יתרונות לקומפוסטר ביתי, למה אתם מחכים? בהצלחה!

כתבות נוספות בנושא תוכלו למצוא באתר של טבעלו ששמו לעצמם מטרה להדריך אנשים בנושא וממוקם 20 דקות מחדרה במושב עין עירון.

צילום: FREEPIK

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

חליוה