4 הכללים החשובים ביותר לשנת לילה רציפה ורגועה של הילד (כל אחד במיטה שלו)

4 הכללים החשובים ביותר לשנת לילה רציפה ורגועה של הילד (כל אחד במיטה שלו)

הפרעות שינה אצל ילדים פוגעות בהם, ובהורים, במידה משמעותית. הגר איזק יודעת איך לפתור כל בעיה הקשורה לשינה – ובפרט ממליצה על 4 כללים, פשוטים וקלים ליישום

הורים לילדים בכל גיל מתמודדים עם שלל אתגרים במשך היום. בלילה הם רוצים לאגור כוחות, וגם הילדה או הילד זקוקים לכך. איך מבטיחים שנת לילה רציפה, רגועה, והכי חשוב – כל אחד במיטה שלו? הגר איזק היא גם מאסטרית ב-NLP וגם גננת עתירת ניסיון ומומחית בשיטת אדלר. את הידע רחב ההיקף שצברה היא מתרגמת לשיטה אפקטיבית, שמבוססת על 4 כללים:

1. להרגיל את התינוק לישון במיטה שלו מגיל 0

כבר מהיום הראשון בבית אחרי החזרה מבית החולים, חשוב להשכיב את התינוק במיטה (עריסה) שלו. כשכבר מגיל 0 התינוק מתרגל לישון במיטה משלו, נוצר בתודעה שלו חיבור חזק בין המקום המיועד עבורו לבין שינה. הקפדה על כך, גם כשקשה, חוסכת הרבה מאוד לילות נטולי שינה ומלאים בקונפליקטים בהמשך הדרך.

2. להציב גבולות ברורים

בשלב מסוים כמעט כל ילד או ילדה מנסים לבחון את הגבולות ולמתוח אותם. זוהי נטייה טבעית, שמהווה חלק בלתי נפרד מההתפתחות של הילדים, והתפקיד של ההורים הוא להציב גבול ברור. בהקשר של שינה, אם ילד מנסה לבוא לישון במיטת ההורים, התגובה הנכונה היא לקום אליו, להוביל אותו – ברוגע – אל המיטה שלו, ולהגיד לו בביטחון "כל אחד ישן במיטה שלו". כשכבר מהפעם הראשונה לא מאפשרים את חציית הגבול של שינה במיטת ההורים, קל יותר למנוע את התופעה המתסכלת הזו.

3. לדאוג לילד – מרחוק

הורות היא אחריות עצומה, ולכן כשהילד או הילדה חולים מפלס הדאגה עולה. ההורים, באופן כמעט אוטומטי, לוקחים את הילד החולה למיטה שלהם, "כדי להשגיח עליו מקרוב". זוהי טעות: העברת ילד חולה למיטה של ההורים עלולה להפוך להרגל שיהיה מאוד קשה להיפטר ממנו. הדרך הנכונה היא להשגיח על הילד באמצעות מוניטור עם מצלמה, ועוד אופציה היא לחכות שהילד יירדם ואז לשים מיטה לידו בחדר שלו.

4. להבין מדוע מתבצעות טעויות

לטעות זה אנושי, וכשההורים עייפים מאוד ישנו קושי ממשי להקפיד על 3 הכללים הראשונים. למרות זאת חשוב ליישם אותם, דווקא ברגעים המאתגרים ביותר, כדי למנוע היווצרות הרגלים מזיקים. כשההורה לא מצליח לשמור על השגרה הרצויה, הפתרון הוא התבוננות פנימית וזיהוי האמונות השגויות שמפעילות אותו וגורמות לו להתנהל באופן לא נכון, גם מבחינתו וגם מבחינת הילד. לשם כך מציעה הגר איזק תהליך ייחודי – תהליך שכולל התבוננות באינטראקציות עם הילד או הילדה, כולל בשעות הלילה, הפניית תשומת הלב למקומות שבהם נדרשת התנהגות שונה וטיפול NLP שעוזר להורים לאתר את אותן אמונות חוסמות. לאחר שהאמונות הלא מודעות הופכות למודעות, ניתן להמיר אותן – גם כן בעזרת הכלים של ה-NLP – בתפישה חדשה ובעקבותיה גם בהתנהגות חדשה, כזו שמבטיחה שנת לילה רציפה ורגועה של כל הילדים, במיטות שלהם.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

חליוה