10 טיפים שחייבים לדעת לפני שקונים תאורה

10 טיפים שחייבים לדעת לפני שקונים תאורה

התאורה לבית חייבת להיות מותאמת לצרכי הדיירים ולמטרות אליהן מכוונים אותה. בכל בית יש חדרים שונים, חללים פתוחים, פינות ונישות, הנמכות תקרה. ברים ומזנונים, וכל אזור כזה חייב להיות מואר בצורה אחרת. גופי התאורה מספקים את האור המבוקש, אבל במידה רבה, מהווים גם פריטים האמורים להיות נאים ומעוצבים. ככלל, את גופי התאורה השונים מתאימים לעיצוב הכללי של כל הבית או לאזורים בו, אבל, בהחלט, כל מעצב פנים רואה בעיני רוחו כבר בעת התכנון את התאורה המשתלבת בכל פינה בו ואת גוף התאורה אותו הוא היה רוצה לראות. השיקולים לסוגי התאורה נקבעים איפה, לפי צרכי הבית, המקום האמור להיות מואר, העיצוב הכללי, טעם בעל הבית וגם בהתאם לשיקול הכספי.

להלן 10 טיפים שחייבים לדעת לפני שקונים תאורה.

  1. מה רוצים להאיר? – יש תאורת היצף המתאימה להארת כל החלל, תאורה ממוקדת לתמונות ופריטי נוי, תאורה דקורטיבית, תאורה בתוך הנמכת תקרה וכדומה. כל אחת תהיה שונה מבחינת גוף התאורה, צורת הנורות, עוצמתן, המיקום והמראה הכללי.
  2. מיקום גוף התאורה וכוונונו – האם מנורה משתלשלת מתקרה, או על קיר בגובה מסוים? האם בנישה בסלון כשגוף התאורה מוסתר על ידי קיר גבס? האם אלומת אור לתמונה בודדה בקיר וכדומה.
  3. עוצמת האור הנדרשת – בחירת גוף התאורה ועוצמתם תלויה בגודל החלל אותו רוצים להאיר ובצרכים. למשל, לגבי לחלל גדול כמו מטבח, לחילופין, הארת פינה מעל השיש המאפשרת התמקדות יתר בעבודה, ובאותו מטבח, תאורת אווירה בעוצמת וואט נמוכה אותה ניתן לקבוע מעל קרניז, תאורת ספוט ממוקדת מעל שולחן האוכל, וכן הלאה.
  4. תאורה דקורטיבית – תאורה אשר מוסיפה נוי ואווירה לחלל בו היא נמצאת. מוצאים אותה על תקרות, עמודי תאורה מעוצבים, גופי תאורה על קירות ועוד.
  5. תאורה טכנית – שנועדה לעשות את העבודה ותו לו. מתאימה למחסנים, לאזורי משק אחוריים וכדומה. כאן המגמה היא להאיר היטב את האזור, שלרוב, אינו נחשף לאורחים המגיעים מבחוץ. במסגרת קטגוריה זאת משתמשים גם בגופי תאורה נסתרים ו/או שקועים בתקרות גבס, מאחורי נישות, מסכי טלוויזיה, פסי צבירה ותאורה, ועוד. ניתן בהחלט לבחור שני סוגי תאורה כאלו באותו חדר או חלל. למשל, בחדר שינה גופי תאורה המספקים אור אינטימי לדי המיטה, ובמקביל גוף תאורה טכני בחדר הארונות.
  6. חסכון – בעידן המודרני גופי התאורה הפופולאריים המבוססים על נורות לד הינם חסכוניים מאוד. הדבר מספק חיסכון בחשמל, והתוצאה המיידית היא חיסכון כספי ניכר.
  7. גוון אור חם – למרבית אזורי הבית מתאימה עם גוון אור חם. במיוחד, באזורים המיועדים לשהיית בני הבית והאורחים. למחסנים ולאזורים האחוריים יתאימו יותר גוונים קרים. את הגוון קובעת טמפרטורת הנורה, וככל שהיא נמוכה, אזי האור הינו חם. בחנויות ובמקומות ציבוריים המיועדים לקהל רב משתמשים, לרוב, בגוון קר.
  8. בחירת מפסקים – חלק בלתי נפרד מהעיצוב הכללי הוא בחירת המפסקים. כדאי לתכנן את רכישתם בעת שיפוץ ובניה וכדומה.
  9. תקציב – כדאי להישאר במסגרת התקציב הקיים אותו קובעים בעת תכנון הבית על סמך בדיקת מחירים באתרים השונים.
  10. ייעוץ – כדאי לקבל ייעוץ מגורמים המתמחים בנושא התאורה. בעלי מקצוע היכולים לסייע הם, כמובן, מעצבי פנים, יועצי תאורה, וארכיטקטים היודעים לחשב את כמות האור הנדרשת בכל חלל, יודעים למקם גופי תאורה מסוגים שונים במקומות הנדרשים ויודעים לשאת עצות מועילות נוספות. יועצים אחרים הם אנשי מכירות בחנויות. כמובן, שמומלץ לרכוש גופי תאורה איכותיים בחנויות בעלות מוניטין בתחום.

צילום: pixabay

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

חליוה