ללמוד שפה חדשה זו חוויה שמעשירה את החיים, ובפרט ללמוד ערבית, עבור אדם שחי בישראל, זהו שדרוג משמעותי ביותר הן מהזווית החברתית והן מהזווית הכלכלית. אז הנה חמש סיבות מעולות להירשם בהקדם ללימודי ערבית מדוברת
סיבה 1: כי היא חלק מהותי כל כך מהמרחב הישראלי בו אנו חיים
וואלה, פדיחה לא לדעת לדבר ערבית 🙂
שני מיליון אזרחים ערבים חיים כיום בישראל ומהווים 21% מאוכלוסיית המדינה, כלומר אחד מכל חמישה ישראלים הוא דובר ערבית שפת אם, וערבית מדוברת היא שפת היום יום שלהם. מאות אלפי ישראלים דוברי עברית מתנהלים מול אזרחים ערבים מדי יום בעבודה – בבתי החולים, בבתי המרקחת, בבתי המשפט, בגופי תקשורת, בחברות הייטק ובעצם בכל מקום. דמיינו כמה כיף יהיה לגלגל שיחה בערבית עם אותם אנשים שאתם רואים מדי יום.
בכל רחבי ישראל ישנם ערים ויישובים ערביים. דמיינו איך זה יהיה עבורכם לנסוע בסמוך ליישוב ערבי כשאתם יודעים לקרוא את שלטי הרחוב והפרסומות. יהיה לכם הרבה יותר נוח להיכנס, לקנות וליצור קשר עם אנשי המקום. על מנת להבין מהן הסיבות העיקריות ללימודי ערבית, שוחחנו עם רונן דוד, מנהל המדרשה לערבית וביטחון .(ha-midrasha.co.il) רונן דובר ערבית ברמת שפת אם והוא בעל ניסיון של יותר מ-25 שנה בלימודי השפה.
בשורה תחתונה: אין כמו לרכוש שפה כדי לרכוש את היכולת לתקשר עם הסביבה שלך. ובמקרה של ערבית, הנה הזדמנות אמיתית לתרום ולהיות חלק מהמאמץ לדו-קיום במדינת ישראל.
סיבה 2: כי ערבית דומה לעברית ולכן קל לנו ללמוד אותה
הכי כיף ללמוד בפנאן השפה הערבית והשפה העברית, שתיהן לשונות שמיות וצמחו משורש תרבותי והיסטורי דומה. מבנה שתי השפות דומה מאוד, ומילים משותפות מצויות לרוב. הידעת? בתקופת ימי הביניים השפה העברית הושפעה עמוקות מהתרבות הערבית ומהשפה הערבית. גם אנשי היישוב הישן, שחיו בישראל במהלך התקופה העות'מאנית ודיברו יידיש, שילבו מאות מילים בערבית בשפה שלהם כתוצאה מהמפגש היומיומי עם האוכלוסייה הערבית.
דוגמא מאירת עיניים לחיבור בין עברית לערבית:
צמד המילים "יא אללה" שמשמעותו בערבית פניה לאלוהים הפך לאחת ממילות הסלנג השגורות ביותר על לשונן של ישראלים דוברי עברית, כדי להביע קוצר רוח או לשם זירוז. בהקשר זה נציין את הביטוי שנועד לסיים שיחה שהתארכה יתר על המידה: "יאללה ביי", שילוב קסום בין ערבית לאנגלית שהפך למטבע שיחה נפוץ בעברית..
שורה תחתונה: ערבית היא הדרך הקלה ביותר להוסיף לרזומה שלנו שפה זרה ולהיפתח לעולם תרבותי עשיר ומרתק. וזה, כדבר המשורר, פשוט אחלה של דבר.
סיבה 3: כי ערבית היא אחת השפות הכי נפוצות בעולם
זו השפה של המזרח התיכון, לא חראם שלא תדבר אותה? הנה כמה נתונים שממחישים עד כמה ערבית היא שפה נפוצה בעולם:
- 360 מיליון בני אדם דוברים ערבית כשפת אם
- יותר מ-400 מיליון בני אדם דוברים ערבית כשפה שניה או שלישית
- ב-22 מדינות ערבית היא השפה הרשמית של המדינה
- ערבית היא השפה השישית הכי נפוצה בעולם, אחרי אנגלית, סינית, הודית, ספרדית וצרפתית.
אם חשבתם לבקר במדינה דוברת ערבית (עוד על כך בהמשך) זה ודאי רעיון טוב ללמוד לדבר ערבית. אבל יש גם סיכוי טוב שבכל מדינה שלא תהיו יהיה שם מישהו שישמח לגלגל איתם שיחה בערבית. והנה הזדמנות לחוויה שרוב המטיילים הישראלים לא יכולים לחוות ואתם כן.
סיבה 4: כדי להתקבל לעבודות נחשקות
סחתין על הקידום בעבודה, חביבי! הידעתם? בישראל 2022 יש ביקוש נרחב לדוברי ערבית במגוון של משרות:
- במערכת הביטחון: רכזי מודיעין ומבצעים, תפקידי אבטחה ומשרות נוספות
- במשרד החוץ
- בגופי מודיעין וחקירות
- בחברות וארגונים הפועלים במדינות ערב
אז אם אתם רוצים לשדרג את הקריירה, תשקלו ללמוד ערבית מדוברת ברמה גבוהה – ושורה של גופים חזקים במשק הישראלי ישמחו לגייס אתכם לעבודה חדשה ומאתגרת.
ואם אתם ממש רוצים להצליח בעסקים, הנה עוד סיבה ללמוד ערבית:
סיבה 5: כדי ליהנות מפירות השלום
סלאם, עלינו ועל כל העולם (וגם לא נתנגד לכמה לירות) ב-15 בספטמבר 2020 החל להיבנות גשר חדש וחשוב ביותר בין ישראל למספר מדינות ערביות. על מדשאת הבית הלבן מדינת ישראל חתמה על "הסכמי אברהם" לנרמול רשמי של היחסים עם איחוד האמירויות הערביות ובחריין. חודשים מאוחר יותר מרוקו וסודאן הצטרפו להסכם.
מאז אותו יום, ישראלים דוברי ערבית ועברית נוהרים בהמוניהם לדובאי, בחריין ולאתרים נוספים במרחב הערבי החדש שנפתח בפני אזרחי המדינה.
דובאי במיוחד נחשבת כמרכז עסקים כלכלי וטכנולוגי מוביל ברמה עולמית וישראלים רבים כבר החלו ליצור קשרים עסקיים, לבצע השקעות נדל"ן ושיתופי פעולה עם חברות מקומיות.
שורה תחתונה: לימוד ערבית עשוי לא רק לשדרג את הנסיעה הבאה שלכם לדובאי – במידה ותשכילו לחבר הנאה ועסקים תוכלו גם לקדם את עתידכם הכלכלי.