חדרה ממשיכה לככב בעשירייה הראשונה בדירוג הרשויות האיתנות

חדרה ממשיכה לככב  בעשירייה הראשונה בדירוג הרשויות האיתנות

 

"דן אנד ברדסטריט" פרסמה את דירוג הרשויות המקומיות על-פי גודלן ובהתאם לאיתנותן הפיננסית. חדרה ממוקמת בעשירייה הראשונה בקרב הערים הבינוניות

 

על-פי דירוג הרשויות המקומיות לשנת 2018 שפרסמה "דן אנד ברדסטריט" ישראל, ממוקמת עיריית חדרה בעשירייה הראשונה של הרשויות המקומיות המדורגות על-פי איתנותן הפיננסית.

דירוג הרשויות המקומיות מבוסס על 5 פרמטרים המעידים על חוסנה הפיננסי והעסקי של הרשות המקומית. הדירוג מתבסס על נתוני העסקים במשק ממאגרי "דן אנד ברדסטריט" וכן על הנתונים הפיננסים של הרשויות אשר מפורסמים על-ידי משרד הפנים.

הפרמטרים לפיהם נקבע הדירוג הינם: עודף או גרעון בתקציב הרגיל; שיעור גביית ארנונה; דירוג סוציו-אקונומי; יחס תושבים לעסקים; שיעור מענקים לסך תקציב רגיל.

הדירוג התבצע בהתאם לגודל הערים: ערים גדולות המונות יותר מ-200 אלף תושבים, ערים בינוניות המונות בין 50 עד 200 אלף תושבים, וערים קטנות המונות פחות מ-50 אלף תושבים.

חדרה נכללת בין הערים הבינוניות וממוקמת בעשירייה הפותחת מבין 28 הרשויות בסדר גודל דומה. על-פי הדירוג, חדרה נהנית מעודף תקציבי, מ-91 אחוזי גביית ארנונה, דירוג סוציו אקונומי 6, יחס של 10.6 תושבים לעסקים, ו-1.5 אחוז שיעור מענקים.

מאחר שהתקציב הרגיל משמש ככלי העבודה העיקרי של הרשות המקומית ומהווה את תוכנית העבודה השנתית מבחינה תקציבית, מעיד העודף התקציבי על איתנותה הפיננסית והתנהלותה הכספית של הרשות המקומית.

הפרמטר הבוחן את מספר התושבים ביחס למספר העסקים מעיד על רמת הפיתוח העסקי בעיר ועל אפשרויות התעסוקה בה. ככל שהיחס נמוך יותר התוצאה טובה יותר ומעידה על מספר גבוה יותר של עסקים בעיר פר תושב.

פרמטר המענקים מתייחס למענקים הניתנים על-ידי משרד הפנים, כגון מענק ניהול כספי תקין,  מענק איזון ועוד. יחס המענקים לסך התקציב הרגיל בוחן אילו רשויות נזקקות למענקים ולאילו רשויות הכנסות עצמיות גבוהות מספיק ולכן אינן נזקקות למענקי הסיוע.

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

חליוה